Edmonton Oilers går videre til finalen igjen etter 18 år

I mange år har kanadiske lag aldri vunnet Stanley Cup-mesterskapet. I 2022 gikk Canadas mest kjente lag, Montreal Canadiens, videre til NHL-finalen igjen, men dessverre tapte de mot Tampa Bay Lightning. Etter det hadde ikke kanadiske lag en veldig god rekord i sluttspillet i to år på rad. Nå har denne Edmonton Oilers drakt dukket opp på finalebanen igjen etter 18 år, så kan de vinne mesterskapet?

Etter at Edmonton Oilers tapte Stanley Cup-finalen i 2006, falt laget i trøbbel og gikk til og med glipp av sluttspillet de neste ti sesongene. I den dårlige rekorden fikk Edmonton Oilers rettighetene til flere første-runde draftvalg. I løpet av denne tiår lange perioden ble denne hockey trøye, som en gang ble beundret av utallige spillere, gradvis upopulær. Etter det kunne Edmonton Oilers bare velge passende spillere til å trene i draften, ellers ville de ikke ha flere alternativer.

Etter nesten et tiår med kultivering har flere fremragende spillere dukket opp i Edmonton Oilers, og laget har gradvis avansert steg for steg i sluttspillet. I sesongen 2023-24 innså Edmonton Oilers endelig muligheten til å gå videre til NHL-finalen igjen. Dessverre, blant spillerne som jobbet hardt sammen for ti år siden, er det bare Ryan Nugent-Hopkins og Connor McDavid som fortsatt er her, og de andre har spilt for andre lag. Ryan Nugent-Hopkins og Connor McDavid er ivrige etter å stå på den endelige seierspallen denne gangen, og de vil jobbe sammen med drømmene til de gamle spillerne som har sluttet.